Valikko
Valikko

Kestävä kehitys ja vastuullisuus

Olemme ilmastoneutraaleja vuoteen 2030 mennessä 

Olemme tietoisia siitä, että liiketoiminnallamme on vaikutusta ilmastoon. Siksi Jula on päättänyt, että olemme ilmastoneutraaleja vuoteen 2030 mennessä. Uusiutuvalla energialla ja fossiilittomalla liikenteellä saavutamme tavoitteen! 

Investoimme uusiutuvaan energiaan. 

Haluamme, että kaikki ostamamme sähkö on peräisin uusiutuvista energialähteistä. Energiankulutuksen vähentäminen ja älykkäiden tapojen löytäminen oman kestävän energian tuottamiseksi on meille tärkeää. Pyrimme esimerkiksi varmistamaan, että energiaälykäs LED-valaistus loistaa kaikissa myymälöissämme. Keskusvarastomme katolla on aurinkopuisto, jonka tuotantokapasiteetti on 2 500 MWh vuodessa, mikä vastaa 150 normaalikokoisen sähkölämmitteisen talon sähkönkulutusta. Ja se on vasta alkua! Lisäksi Jula Group on useiden tuulivoimaloiden ylpeä omistaja. 

 

Panostamme fossiilittomaan liikenteeseen. 

Kun löydät Jula-tuotteen myymälästä, haluamme, että tuotteen matka sinne on tehnyt mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen. Tämä pätee tietysti myös silloin, kun saat sen kotiisi verkkokauppamme kautta. Siksi useat tuotteistamme kulkevat junalla satamasta sisaryrityksemme Jula Logisticsin kuivasatamaan Falköpingiin ennen kuin ne kulkevat sähkökuorma-autolla Skaran keskusvarastoon. Teemme lujasti töitä sen eteen, että kuljetukset tavarataloihin ovat myös fossiilittomia. Muun muassa keskusvaraston ulkopuolella olevan ympäristödieselsäiliön kautta, jossa huolitsijamme voivat tankata HVO:lla. 

Tiesitkö, että... 
Jula Logisticsin kuivasatama Falköpingissä on Ruotsin suurin konttikuljetus? 

Voit lukea lisää Julan vuoden 2022 ympäristöraportista täältä